Servicetur til Hvaler

opprettet den under Service

Servicetur til Hvaler
Servicetur til Hvaler
Servicetur til Hvaler
Servicetur til Hvaler
Servicetur til Hvaler
Noen ganger kan en dag på jobben by på storslått natur og fersk varmrøkt makrell!

(El-mopeds servicemann blir tilkalt ut til Hvaler, nærmere bestemt Stolsberget på Vesterøy.)   

Der blir vi møtt av en blid Odd Erik Stubberud med samboer. De skaffet tidligere i sommer hver sin ”Eboy” – en nett el-moped med 10” hjul og 50-70 km rekkevidde. Samboerens el-moped er noe treg på rattet, og det viser seg at et kulelager trenger å smøres litt.

Ellers er Stubberud godt fornøyd. På de smale veiene mellom RV 108 og ut mot Papperhavn på Vesterøy, kommer el-mopedene til sin rett: – Fra huset til butikken er det 18 km, og etter en tur dit og tilbake er det fortsatt godt med strøm på batteriet, sier Stubberud. I utgangspunktet skaffet samboerparet el-mopedene for å slippe å bruke bilen hver gang. El-sykkelen gikk litt for tregt. – El-sykkelen hold ikke følge med trafikken, og da følte jeg meg ikke helt trygg, forklarer han. (El-mopeder kjører i 45 km/t, mens el-sykler kan dras opp i 25 km/t med hjelpemotor).

Mens el-mopeds tekniker fikser og tester Eboy’en, viser Stubberud fram en ovn på baksiden av garasjen. – Jeg har holdt på med røking av makrell i mange år. Det du får i butikken er ikke ekte saker, sier Stubberud mens han legger i einerkvister på glørne i ovnen. Når det oser tjukt og godt er det inn med fire stykk blanke makrell på rist.

Etter tre kvarter er el-mopeden i orden: lett og fin på rattet. – Makrellen er klar, ropes det fra bakom garasjen. På rista ligger de og frister, og de har fått en gylden røkt farge. Tenna løper i vann, og jeg blir svært begeistret da han pakker inn den en ene av dem til meg. – Kos deg med denne etterpå, smiler han lurt. (Min glupske stirring hadde vel røpet meg…)

Jeg spør om ikke Stubberud har lyst til å stille på en liten fotoseanse for bloggen vår, og det sier han ja til. – Følg meg, jeg skal vise dere et av de mest fotograferte stedene i Norge. Etter et par minutter står vi på Papperhavn og nyter synet, og jeg prøver å fange den helt spesielle stemningen og lyset der. 

PS

Makrellen var himmelsk J


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din