Hjelm, kjære hjelm

Opprettet den under Bekledning

Hjelm, kjære hjelm

Hjelm, kjære hjelm

Vi får stadig spørsmål om hjelm. Hjelmen er det aller viktigste sikkerhetsutstyret du kan investere i som el-mopedfører. Det finnes mange varianter, og det kan være vanskelig å vite hvilken man skal velge. Her har du en rask oversikt.

 

Hjelmer finnes i ulike konstruksjoner. Materialene varierer. Fargemønsteret bør være iøynefallende for å gi økt synlighet. Hjelmen bør være støtsikker, men lett. Et bevegelig innerskall beskytter bedre mot nakkevridning. En god hjelm er også stille og beskytter mot vindstøy. Hjelmen må prøves for å forsikre seg om at den sitter godt – uten å klemme. Prisene spenner fra 4-500 til 10.000 kroner.

 

Integralhjelm eller helhjelm

 

 

Dersom man skal gå for det aller beste med hensyn til trygghet, velger man en støtsikker lukket integralhjelm (hel ansiktshjelm). Denne hjelmen forbinder man med tunge motorsykler. Den har en fast hakebøyle og omslutter hele hodet.

 

 

 

Klapphjelm

 

En hjelm der man kan vippe opp visir og hakebøyle, kalles klapphjelm. Det kan øke komforten, da man ikke må ta av seg hjelmen for å kommunisere og lufte ansiktet. Kjøreskolelærere kan foretrekke en slik hjelm for å lette undervisningen.

 

 

 

 

 

Jethjelm er en type halvhjelm, yndet blant de som kjører moped og motor­sykler med «retro-look» (tenk: Vespa). Her er et ansiktsvisir en nyttig sak. Visiret beskytter mot vær og vind, og ikke minst insekter.

 

 

 

MC Oslo har et godt utvalg av hjelmer og god ekspertise. Xlmoto har et godt utvalg av krosserhjelmer og andre typer hjelmer.

 

Denne artikkelen baserer seg i hovedsak på en meget god og utfyllende artikkel hos Norges Automobil-Forbund.


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din