El-moped for studenter: økonomi og frihet i skjønn forening!

opprettet den under Brukeropplevelse, Bekledning

El-moped for studenter: økonomi og frihet i skjønn forening!

For en student som må tenke økonomisk, og der bevegelsesfrihet står i høysetet, er en el-moped en smart løsning.

(Daglig leder Stian Kristiansen og undertegnede er ute på et serviceoppdrag for å bytte en sikringsbryter på batteriet til kunde Gunnhild Sørsdal Marthinsen. Vi benytter anledningen til å høre hvordan det står til med henne og el-mopeden.)

 

 – Jeg kan ikke skjønne at jeg ikke har tenkt på dette før, utbryter Gunnhild. Hun reiser daglig fra Løren til Høgskolen i Oslo og Akershus , der hun studerer til byggingeniør på 2. året. – Jeg har kjørt moped i mange år, både med to-takts og fire-takts bensinmotor. En el-moped er mye mer økonomisk, forklarer hun og ser fornøyd på sin svarte E-boy. – Jeg har regnet ut at jeg i alle fall halverer verkstedutgiftene mine, for ikke å snakke om all den tiden og bryderiet jeg sparer ved å slippe å dra mopeden på service.

 

En el-motor er en enkel, kompakt sak. Sammenliknet med en bensinmotor, er det lite som kan gå galt. Glem oljeskift og luftfilter, plugger og bensin. Rent intuitivt skjønner man at her er det penger å spare, uten å sette opp et regnestykke. – Det er også en glede å vite at man i tillegg ikke forurenser, smiler Gunnhild.

 

Gunnhild er en sprudlende individualist: Hun vil være så selvdreven som mulig. Hun kan ikke fordra å vente på bussen. Derfor setter hun stor pris på den fleksibiliteten en to-hjuling gir. Men å sykle er ikke aktuelt: – Trening er trening, og det gjør jeg på fritiden. Jeg vil ikke komme svett på ryggen på skolen, utdyper hun. En moped er den beste løsningen for henne, rett og slett. Og nå er det altså blitt el-moped.  

– Det første jeg la merke til, var at den gikk så stille, svarer hun raskt når hun blir spurt om hva den største forskjellen mellom bensin- og el-moped er.

 

Gunnhild bruker alt fra ti til femten minutter på turen til Pilestredet, og beregner fire minutter på å finne parkering.– Det hender ofte at folk stopper opp og spør nysgjerrig om E-boy’en min. Mange er overrasket over at det finnes elektriske mopeder. Jeg visste heller ikke noe om at det fantes, men nå må jeg si at jeg gleder meg hver gang jeg skal ut og kjøre, sier hun begeistret.

 

Gunnhild er en erfaren mopedist. Her er hennes 4 beste tips til alle som er ferske i ”gamet”:

  • Kle deg godt og beskytt hendene mot vær og vind. (Selv bruker hun gode, varme hansker, vindjakke og skibukser nå på høsten).
  • Vær oppmerksom på glatt underlag: brostein og trikkeskinner, for eksempel. Gi deg når frosten legger seg. (Piggdekk hjelper lite, har hun selv smertelig fått erfare.)
  • Parkèr lovlig: Bøter skrives ut til mopeder også!
  • Vær årvåken og beredt til å sette et bein i bakken.

Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din